Търговец: PromoMarket
Готвенето във вакуум е френска технология известна още под името „су вид”, идващо от френското sous-vide, което означава „под вакуум”. При този метод на готвене, храната е запечатана в херметически затворен плик и се приготвя на ниска температура за дълго време. Този вид технология на готвене се прилага в ресторанти от най-висок клас като се цели да се постигне наситен аромат, сочна консистенция и запазване на ценните хранителни вещества в продуктите. Температурата е ниска и е изключено завиране, а вакуумираният плик не позволява на естествените сокове и аромати да напускат храната.
Ниската температура, продължителната обработка и липсата на пряк контакт с месото води до постепенното разграждане на колагена и превръщането му в желатин. Именно този процес прави месото по-крехко от всякога. Най-добър резултат при приготвянето на терин от гъши дроб се получава също с обработката на ниска температура и във вакуум. Всички меса, които по принцип са жилави или сухи, стават невероятно крехки при този начин на готвене. Зеленчуците, приготвени във вакуум на ниска температура, също запазват напълно вкуса и цвета си. Същото важи и за плодовете.
Уредът за готвене във вакуум Sous vide Pro на марката Quimat е удобен начин да постигнете професионални кулинарни гурме резултати в удобството на вашата кухня. Той не заема никакво място и е проектиран за работа във вашите собствени съдове за готвене, , изработен е от висококачествена пластмаса и неръждаема стомана. Мощна помпа позволява циркулацията на водата да е от 7 до 8 литра на минута и по този начин водата достига желаната от вас температура. При нискотемпературното готвене перфектната настройка на температурата и времето е важна, затова уреда Quimat разполага с голям цифров LCD екран. На него може да контролирате температурата от 25.0°С до 99.9°С през 0.1°С и да настройвате времето до 99 часа и 59 минути. Уреда за Sous Vide пристига с подарък вакуумни пликове с цип в различни размери и ръчна помпа за вакуумните пликове за готвене.
При готвене с вакуум е важно да се знае, че в момента, в който се прекратява термичната обработка, пликът трябва веднага да се потопи във вода с лед, за да се спре процесът на готвене. Готвенето с вакуум при ниска температурa е сравнително нова техника, която се използва от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати. Готвенето при ниска температура става в диапазона 50-68 градуса.
Внос от Германия!
- Подвижен уред за су вид (Sous-Vide) готвене
- Материал: неръждаема стомана и пластмаса
- Циркулация на водата 7-8 л/мин
- LCD дисплей
- Настройка °С или F°
- Контрол на температурата: 25.0°С до 99.9°С през 0.1°С
- Контрол на времето: часове/минути до 99 час и 59 мин
- Показание на дисплея за избрана температура на су вид готвене
- Показание на дисплея за оставащо време на готвене
- Сензорен бутон
- Скрол бутон
- Фиксатор за закрепяне към съда за говене
- Може да се използва в съдове за готвене с дълбочина над 14 см
- Елегантен дизайн и компактни размери
- Удобен за съхранение
- Лесен за употреба и почистване
- Ръчна машинка за вакуумиране Quimat
- Пликове за вакуумиране с цип: 5 бр/различни размери
- Размери на опаковката: 40 / 21 / 12 см
- Тегло с опаковката: 2 кг
- Мощност: 850 W
*Нов продукт с нарушена опаковка
Линк:
https://www.amazon.de/Pr%C3%A4zisionskocher-Tauchzirkulator-Temperatur-BPA-freien-Zip-Beuteln/dp/B06XS914HJ
Преди да бъдат изпратени всички уреди се тестват от техническо лице
ОПЦИЯ ПРЕГЛЕД И ТЕСТ - Преди да платите за самата стока имате право на Преглед и Тест, ние Ви препоръчваме също да преглеждате пратките преди да заплатите за тях
14 ДНЕВЕН ТЕСТОВ ПЕРИОД. Ако уреда не отговаря на Вашите очаквания имате право да го върнете, като ние ще възстановим заплатената от Вас сума
Доставка на посочен от Вас адрес или до Офис на Еконт с 10% отстъпка от стойността на доставката
12 месеца гаранция
Име | PromoMarket |
Фирма | PromoMarket |
ЕИК | 203479400 |
Телефон | 0896****** |