За обезпечаване производството ви с подобрители и редуциращи агенти предлагаме Л-цистеин хидрохлорид монохидрат (E920, E921) - 60 лв./кг.
оп. 50 кг., произв. Ajinomoto Corp
Приложение.
Редукторите са вид балсам за тесто, използван за намаляване на времето за смесване и подобряване на разтегливостта. Те се използват в хляба за увеличаване на производителността на хлебните изделия и за приспособяване към варирането на брашното, както и в редица други приложения за дрожди и химическо втасване.
Как действат редуциращите агенти?
По време на смесването глутенът в брашното се разтяга и издърпва, за да може да се реформира по време на корекция и печене, за да осигури необходимата здравина и структура. Редуциращите агенти действат чрез смесване, за да се разгради обратимо глутена, така че след като бъдат използвани, да се възстанови глутена. Този механизъм е противоположен на окислителите, които натрупват глутен. Редуциращи и окислителни агенти могат да се използват поотделно или редуциращият агент може да се използва с бавен окислител, за да се увеличи разграждането на глутена в началото на процеса и реформирането на глутена по-късно в процеса.
Редукторите се използват особено при високоякостни брашна и високоскоростни процеси, за да се намали времето за смесване, да се намали вложената енергия, да се подобри обработваемостта и да се подобри обемът на хляба.
Замразеното тесто за хляб е специален случай, при който краткото време за смесване е особено важно, тъй като спомага за подобряване на стабилността на дрождите. Разширяемостта е важна при други приложения за дрожди и химически вквасени продукти, включително пица, тортили, бисквитки, солен крем и други бисквити. Редуциращите агенти намаляват еластичността, която може да причини свиване или навиване след образуването на тези продукти.
Име | simov |
Потребител | simo simov |
Телефон | 0876****** |